AŞIK OLMAK GÜNAH MIDIR ?

17.3K 40 15
                                    

Günah işlememek şartı ile birini sevmekte mahzur var mıdır?

Günümüzde sevgi aşkın adını yatak odası muhabbetler ile anar oldu gençlik, sokaklarda el ele gezmeyi sevgi ve aş zanneden cahil çoğaldı, öpüşen kişileri bile televizyonda ağzı açık bir şekilde izleyen bir toplum oluştu. Aşk ve sevmek günah mıydı? Bunun cevabını aramadık nefsimiz birini seviyorsa haram da olsa onu doğru olarak kabul ettik. Babalar erkekleri aslanım benim adam olmuşta sevgilisi var gibilerden flörtü onaylar. Oğlunun cehennemine babası da ortak olur böyle yaparak. Kızlar bir erkekle görülürse o evde kıyamet çıkar erkek yaparsa bir şey yok kız yaparsa namus şu davranışa bak hele. ..
Erkek yapınca bir şey yok aslanım benim. Kız yapınca defol evimden aşüfte...
Böyle yobaz bir zekâ bizim Müslümanlarda hayli fazla...
Sünnetten ayetten habersiz uyuşuk beyinler dillerini çıkarmış bon bon gezen deliler gibiler.
İffet kadın içinde erkek içinde eşittir.

Televizyonda izlenen, aşk filmleri değil ahlaksız filmlerin cazip getirilip bizlere servis edilmesidir. Aşk denilen şeyi televizyon yatak odası görüntüler seklinde sevişme öpüşme biçiminde bizlere sunulmaktadır. Yani bir kültürün yok oluşunu izliyoruz aslında Osmanlı Devleti edep ve hayâsı ile tanınan bir devletti. Şimdilerde bu kültür yerle bir olup batı kültürü yerleşti hayatımıza. Hani utangaç, Osmanlı kadını simgeleyen edep ve hayâsı idi.

Flört ilahiyat okuyan imam hatiplerde bile görülen doğal karşılanan bir davranıştır artık günümüzde. Haram helal boyutu unutulmuş, tamamen nefis odaklı davranış biçimleri oluşmuştur. Bunun adına aşk derler.
Bir iffetsizlik almış başını gidiyor. Adamın sevgilisi yoksa vay haline. Flörtü olmayan sevgilisi olmayan kişiyi yadırgayan bir toplumuz.
Aşkı kendimize ve nefsimize göre yorumluyoruz. Gelin aşkın tarifini okuyalım.

Peki ya aşk diyorlar bu aşk nedir?
Aşkın günümüzdeki tarifini yapayım. ..

Aşk Nedir?
Üç kelime ile başlayıp göz göze bakışma ile meydana gelen daha fazla ileriye gidip el ele tutuşmaya kadar gidebilen, biraz daha ilerlerse namus ve hayanın kaybolduğu, aklın devreden çıkıp mantık kurallarının saf dışı kaldığı bir davranış biçimidir.

Askın dini boyutu nedir?

Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki: (İman edenler arasında kötülüğün, hayâsızlığın yayılmasını isteyenler ve sevenler için dünyada da ahirette de elim bir azap vardır.) [Nur 19]

Sevgi, insanın elinde olmayan bir duygudur. İffeti, yani namusu korumak ve günah olan işlerden kaçmak şartı ile birine karşı sevgi duymakta mahzur yoktur. Hatta iffetini koruyarak sevgisini gizlemek çok sevaptır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Aşkını gizleyip, iffetini muhafaza ederek ölen şehittir.) [Hakim, Hatib]

(Aşkını gizleyip, iffetini muhafaza ederek, sabredenin günahlarını, Allahü Teâlâ affedip Cennetine koyar.) [İbni Asakir]

Demek ki, dinimizde iffeti muhafaza etmek ve sevgisi sebebiyle günah işlememeye sabretmek, çok sevaptır. Çünkü genel olarak sevgi insanı kör ettiği için, insanın kendisini günah işlemekten alıkoyması zordur. Zor olan işleri başarmanın sevabı da büyük olur. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Ümmetimin üstün olan kimseleri, aşk belasına maruz kalınca iffetini muhafaza edenlerdir.) [Deylemi]

İffetlinin eşi de iffetlidir
İmam-ı Gazali hazretleri buyuruyor ki:
(Aklı dinlemeyen, en çok ona isyan eden şehvettir. İnsanların, başkalarının ayıplamaları gibi sebeplerle bu şehvetten kaçınmaları faydalı ise de, büyük sevap alamazlar. Fakat günah işlemek için bütün imkânlara sahipken, ortada hiçbir korku yok iken, sırf Allah rızası için, Allah'tan korktuğu için şehvetine esir olmazsa, ona mani olursa, en büyük fazilete kavuşur. Bu derece Sıddıklar, şehitler makamıdır.)

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Oct 07, 2015 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

MÜSLÜMAN GENCİN SEVGİLİSİ OLUR MU ?Where stories live. Discover now